Întrebări frecvente

Intrebari frecvente

Ce inseamna de fapt o Curatatorie Ecologica ?
In ultimii ani, cuvantul “Curatatorie ecologica” a inceput sa-si redobandeasca adevaratul statut.
Grupul de firme din cadrul caruia face parte Saten Curatatorie Roman (We Wash Eco srl) a adoptat curatarea umeda, fara substante chimice toxice inca din anul 2011. Grupul nostru de firme a fost a 3-a societate din Romania care a inteles ca tehnologia veche de curatat produse textile (pe baza de percloetilena sau derivati) va apune in scurt timp, urmand trendul mondial si din Statele Unite ale Americii.
Percloretilena este o substanta foarte eficienta in a scoate petele si a curate, in schimb toxica pentru mediu, piele sau orice organism care intra in contact ea.
In documentatia depusa la Agentia de Mediu Roman, Bacau, Iasi si Botosani se stipuleaza clar de catre organele statului: “fara curatare chimica”.
Deci, o curatatorie ecologica, in adevaratul sens al cuvantului, este o societate prestatoare de servicii care nu foloseste substante daunatoare mediului, pielii si tesaturilor.

curatatorie roman, spalatorie roman

curatatorie roman, spalatorie roman

Saten Curatatorie Roman este o Curatatorie ecologica, respectand toate principiile de mai sus.

Ce inseamna o curatare umeda (sau wetcleaning) ?
Curatarea umeda, sau pe baza de apa, este o curatare care foloseste in procesul de curatare urmatoarele:
1) Apa: produsul textil este imbibat in apa;
2) Detergent special: detergent special conceput pentru a atenua largirea sau stramtorarea produsului textil, si, in special, de a avea o eficienta sporita in scoaterea petelor, relaxarea si improspatarea tesaturii si de a usura procesul de calcat.
3) Echipament special (masini de spalat/curatat profesionale): echipament construit pentru a functiona cu acest tip de detergent, detergent aflat in stare lichida.
Saten Curatatorie Roman este o Curatatorie ecologica care foloseste curatarea de tip wetcleaning sau pe baza de apa.

Pot curata acasa produsele textile ?
Raspunsul este da, doar ca partial pentru a nu risca sa le deteriorati !
Cititi foarte bine eticheta de utilizare a produsului inainte de a decide cum sa-l spalati/curatati !
Produsele uzuale: blugi, tricouri, hanorace, de cele mai multe ori da. Diferenta o va constitui calitatea curatarii, din urmatoarele motive:
– Detergentii casnici sunt bogati in soda si clor (tesatura va suferi in timp – culoarea se va estompa, vor aparea urme de luciu, fibra textile va arata rigid si aspru)
– Detergentii casnici sunt sub forma de prafuri, mult mai putini eficienti decat cei profesionali, aflati in stare lichida
– Masinile de spalat casnice au proprietati tehnice limitate. Masinile de curatat profesionale au microprocesoare (asemeni unui calculator performant), iar in baza unui program software oferit fie de catre producatorul echipamentului, fie de catre producatorul detergentului, pot comanda exact tipul de detergent necesar pentru o curatare optima si eficienta pentru produsul textile respective.
Partial da, la intrebarea de mai sus inseamna si riscul de distrugere foarte ridicat. Daca veti dori sa curatati acasa un costum elegant barbatesc / dama, va spunem ca riscul de a-l strica trece de 90%. Acelasi risc se aplica si in cazul unei geci din puf, rochie de mireasa, lenjerii de pat din materiale mai putin conventionale, rochii de ocazie, etc.

Produsul meu textil nu mai are eticheta. Ma puteti ajuta ?
Raspunsul este da, doar ca va trebui sa va asumati riscul de deterioare. Prin tehnologia de curatare pe baza de apa, riscurile sunt minime. Deasemenea, experienta angajatilor nostri (unii dintre ei au peste 17 ani vechime in domniu) va poate minima si mai mult acest risc, chiar de la predarea produslui la receptia punctelor noastre de lucru.
Prin eticheta de intretinere, producatorul ne comunica noua, prestatorii de servicii, cum trebuie sa intretinem (sa spalam , sa curatam, sa calcam) produsul respectiv. Fara eticheta, nu putem intui aceasta intretinere a produsului textil, facand apel la produsele similare procesate.
Daca operatorii nostri au cea mai mica indoiala ca exista un risc de a deteriora produsul dumneavoastra, in timpul procesului de spalare/curatare, acestia au dreptul de refuza comanda dumneavoatra.

Ce se intampla daca produsul meu textil se deterioreaza in timpul curatarii ?
La momentul predarii spre procesare a produsului dumneavoastra, operatorii nostril textile sunt instruiti sa verifice:
1) Eticheta de intretinere: in lipsa ei, se va mentiona expres pe bonul – de – comanda: “fara eticheta, clientul isi asuma riscul de deteriorare”
2) Eventuale neconformitati ale produslui (chiar daca este nou): rupturi, lipsa nasturi, culori difuzate, effect de luciu al produsului (curatarea chimica sau casnica are acest efect).
Foarte Important ! aveti obligativitatea de a verifica buzunarele produselor dumneavoatra, inainte de predarea catre curatatoria noastra; obiectele uitate pot afecta procesul de curatare si/sau pot exista obiecte de valoare: bani, obiecte pretioase, documente de identitate, etc.
Daca operatorul textil observa riscuri de deteriorare a produsului (bazat pe experienta sa) are dreptul sa refuse comanda dumneavoastra, neriscand motive temeinice de nemultumire.
Daca totusi produsul este primit la curatat si totusi intervine aceasta deteriorare, clientul va fi despagubit, conform clauzelor contractuale de pe bonul de comanda (un model de bon-de-comanda, este in permanenta expus la receptiile punctelor noastre de lucru), cu maxim 5 ori pretul serviciului de curatare a produsului respectiv.

Ma puteti ajuta cu spalatul lenjeriei intime ?
Din respect pentru angajatii nostri si pentru ceilalti clienti care apeleaza la serviciile noastre, vom refuza din start preluarea acestor produse: chiloti, sutiene, ciorapi, indispensabili.

Care este termenul maxim de prestare a serviciului de Curatatorie textile ?
Ne asumam ca in termen de 48 de ore de la momentul predarii produsului catre curatatoria noastra, serviciul trebuie sa fie deja efectuat. Cu cateva mici exceptii:
1) Avarii la sistemul de apa al orasului
2) Avarii la sistemul electric al orasului
3) Produsul necesita curatari repetate (veti fi sunat si informat din timp, daca este necesar acest lucru)
4) Perioade de supra-aglomerare a comenzilor: senzonul de nunti si toate sarbatorile legale. In acest caz, veti fi informat despre termenul aproximativ al livrarii, avand optinea de a refuza plasarea comenzii catre compania noastra.

Toate petele pot fi extrase din tesatura ?
Raspunsul este, nu. Societatea noastra detine in permanenta substante pentru predetasarea petelor, inca inainte ca produsul textil sa fie introdus in masina de curatat, maximizandu-se astfel sansele ca pata sa fie extrasa din tesatura.
Aceste substante sunt achizitionate functie de tipul de pata: sange, cerneala, vopsea, guma de mestecat, grasimi diverse, vin, suc, etc.
Totusi, nu toate petele pot fi extrase. Ce actiuni pot impacta negativ la extragerea petelor?
– Incercarea de a scoate pata utilizand detergent casnici, sau leacuri populare.
Detergentii casnici au eficienta limitata, leacurile babesti sau populare pot fixa si mai bine pata.
– Pata este atat de pregnant dispusa in fibra textila, incat iese pe partea cealalta a produsului.

Produsele mele textile sunt in siguranta din punct de vedere igienic ?
Bineinteles ! Folosim cea mai moderna tehnologie de curatare textile, iar singurele elemente care pot deteriora un produs (dar il pot igieniza) sunt: soda si clorul. Ca si componenta de igienizare, folosim inlocuitori de soda si clor, extrem de putin invasive in tesatura: oxigenul activ.
Prin oxygen active si prin jetul de abur cald (in procesul de finisaj sau calcare), inlaturam peste 90% din potentialul bactericid al tesaturii.
Compania noastra NU presteaza servicii catre institutiile spitalicesti, azile de batrani, policlinici.

Am o pensiune turistica. Ma puteti ajuta cu spalatul lenjeriei ?
Bineinteles ca da ! Desi specificul activitatii noastre nu este adresat catre companii de tip HORECA, managerul locatiei noastre va poate inainta o oferta comerciala, functie de tipul de material, cantitatea necesera aproximativa si frecventa aprovizionarii. Prin tehnlogia de curatare umeda, riscul de deteriorare este minim, iar lenjeriile vor supravietui unui numar foarte mare de spalari.

Am placerea de spala acasa produsele textile. Ma puteti ajuta doar cu calcatul acestora ?
Da, aveti optiunea de a achizitiona fractiuni de servicii de curatatorie. Ca de exemplu – doar servicii de calcatorie.
Costul serviciului de calcatorie va va fi tarifat cu 80% din pretul de curatare complet.

Aveti in oferta serviciul de preluare de la domiciliul clientului ?
Da, putem prelua produsele textile murdare si de a livra inapoi haine impecabile !
Am organizat sistemul de preluare de LUNI pana VINERI de la orele 14,00 – 17,00, iar pentru acest serviciu veti plati suplimentar o taxa de 10 lei, contravaloarea deplasarii la domiciliul dumneavoatra sau 20 lei daca locuiti din localitatile de langa Muncipiul Roman.
Pentru mai multe detalii
Departament Livrari Domiciliu – 0756.451.352

Pentru mai multe detalii despre tehnologia folosita, va rugam apasati aici

Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite, va rugam apasati aici

Pentru datele noastre de contact, va rugam apasati aici

Pentru celelalte locatii ale noastre, va rugam apasati aici